23 d’oct. 2009

Jose Martin: "Serem molt exigents amb la Lear"

Tots vos heu assabentat del tancament de la Lear, situada a Roquetes. El dimecres l'empresa nord-americana va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació davant dels serveis territorials del Treball. La quinta capital ha pogut parlar amb el Director dels serveis territorials de Treball de Tortosa, Jose Martín.

Martín ha declarat que l'empresa ha manifestat clarament la seua voluntat de tancar la fàbrica de Roquetes. Per això seran molt exigents i rigorosos pel que fa la documentació i les proves a mostrar per justificar aquest ERO. Amb tot, no ens ha pogut confirmar ls rumors que l'empresa està rebutjants tots els ajuts que els està oferint la Generalitat.

Com en tots els ERO, l'Administració està treballant en un pla social, amb tot un seguit de mesures per intentar pal·liar la situació. "Estem treballant en mesures de formació i reciclatge, recol·locacions alternatives, prejubilacions i tot un seguit d'accions per reduir l'impacte negatiu i fer front a aquest greu cas.

Sobre les actuacions dels sindicats, Martín ha declarat que "estàn complint perfectament el seu paper de pressió i de canalització del malestar. No només han convocat una manifestació pel 31, sinó que han preparat tot un calendari d'activitats i actes reivindicatius".

La manifestació a la qual es refereix ha sigut convocada per UGT, CCOO i USCO pel 31 d'octubre. Encara no té un recorregut clar, però se sap que partirà de la plaça del Carrilet fins a la plaça dels Dolors. El lema de la marxa serà Volem indústria, volem treball, no als tancaments.

La meua intenció era penjar l'arxiu d'àudio sencer de l'entrevista, però degut a la mala qualitat de l'enregistrament, que es va fer per telèfon, he renunciat a la idea.

Fotografia: treballadors manifestant-se davanr les dependències sindicals a la capital del Baix Ebre. Extreta de La Veu de l'Ebre

4 comentarios:

Noelia Silvero ha dit...

Myriam pel que he pogut saber, els treballadors es manifestaran durant tota la setmana vinent. Cada dia hi hauran concentracions o assemblees a Lear. La veritat és que són moltes les persones que es quedaran a l'atur amb el tancament de la planta. Unes 518. És bastant preocupant. Sobretot també per la indústria a les Terres de l'Ebre.

La Familia Menta ha dit...

Sí, tenen tot un calendari de manifestacions. El que passa és que la del 31 és la més important (pel moment), perquè té previst mobilitzar més gent. I sí, és molt preocupant, perquè no són només aquests treballadors, sinó totes les famílies que viuen gràcies a aquests sous. Per això s'està demanant que les actuacions de les Administracions siguen tan fortes i contundents com en els casos de la Nissan, per exemple.

La Familia Menta ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

Anònim ha dit...

Parlant des del mínim de coneixements: mm sembla molt normal i lògic que se vulguen manifestar, però dubto que, en este cas, puguen canviar res. Si la fàbrica tanca deu ser perquè no hi ha beneficis i, possiblement, pèrdues. Econòmicament és pitjor mantenir-la, no?