14 d’oct. 2009

Queixes del veïns pels passos de l'estació

Els veïns dels barris de Sant Llàtzer, el Temple i l'Eixample han presentat una queixa a l'alcalde de Tortosa per culpa dels passos per a vianants de l'estació de tren. O més ben dit, per la seua inexistència.

Els representants dels veïns de la zona han presentat més de 1.500 firmes per reclamar solucions a les dificultats per anar d'un barri a l'altre. Recordem que són barris que han crescut moltíssim en els últims anys, i el seu únic punt d'accés és la passarel·la que està a prop del rierol de Caputxins.

Fins fa poc, els vianants podíem passar per l'antic pas a nivell, a prop de la passarel·la, o bé pels magatzems que hi ha davant de l'edifici principal o un parell d'obertures en la tanca. Això permitia als veïns passar amb facilitat, sense necessitat de fer cap gran tomb.

L'any passat, però, Adif va tancar el pas a nivell, i el mes passat va tapar tots els altres passos. El resultat és que dos barris molt importants i propers han quedat gairebé incomunicats entre ells. I tot, amb l'excusa d'evitar que alguns ocupes s'instal·len als antics magatzems.

Jo em pregunto: Unes quantes barreres metàl·liques realment impediran als ocupes d'instal·lar-se allà on vulguen? En cas que així ho vulguen, és molt fàcil fer un forat amb unes tenalles. Però la gent que simplement vol creuar s'ha vist perjudicada per aquesta mesura sense gaire sentit.

Tothom que hagi anat algun cop a peu per aquesta zona sap que per creuar es necessita donar un tomb enorme, i els passos anteriors eren molt pràctics i utilitzats per tothom. Esperem que l'Excel·lentíssim faigue cas de les queixes i dispose ràpidament d'una solució.

Per acabar, afegiré el comentari que ha deixat el noi gaT, afectat directe d'aquest problema:

Realment és indignant (i me quedo curt) que l'única forma de passar d'una banda a l'altra sigue aquella marejant i llarga passarel·la. Potser en el pla que tenen sobre els terrenys de Renfe això es veurà modificat, però encara no està fet, així que ja podrien fer alguna cosa ara.
(La resta als comentaris)

Via: Diari de Tarragona

2 comentarios:

Capde ha dit...

Això de tancar el pas pels ocupes ho trobo una excusa molt pobra. No hi ha una empresa de seguretta que vigila l'estació a la nit? I si el que es vol és tancar tot el recinte que el tanquen bé, i no posar alguna barrera que l'únic que fa és emprenyar als ciutadans que fins ara utilitzaven aquest "servei". També argumentarna que és per seguretat, però la veritat, si un tren xafa algú a l'estació de Tortosa... no serà per culpa del forat, ja uqe el transit que hi ha no és tan com per a evitar a tota cosat que la gent s'acoste ales vies (que no deixen de ser perilloses, està clar)

Anònim ha dit...

Uf, quan van tapar els "forats" em vaig veure greument afectat. Jo passava cada dia per allí (entrant per l'estació i sortint per l'obertura que dóna a la Hife) cada dia per anar i tornar de classe. Encara sort que el canvi em va afectar a la nit quan vaig arribar, m'ho arribo a trobar quan vaig a buscar el bus i el perdo segur.

Realment és indignant (i me quedo curt) que l'única forma de passar d'una banda a l'altra sigue aquella marejant i llarga passarel·la. Potser en el pla que tenen sobre els terrenys de Renfe això es veurà modificat, però encara no està fet, així que ja podrien fer alguna cosa ara.