3 de nov. 2009

Continuen les mobilitzacions per la Lear

Males notícies: Sembla que les 20.000 persones reunides a la manifestació del 31 d'octubre no han fet canviar d'opinió els dirigents de la Lear. Les
negociacions entre el comitè d'empresa, els sindicats i la direcció de la Lear no avancen.

Aquest dimarts s'han reunit per negociar l'ERO. Malauradament, no hi ha hagut cap moviment: totes dues parts en mantenen fermes en les seues postures. L'empresa continua defensant en tancament de la planta de Roquetes, tan sí com sí. Sindicats i el comitè d'empresa reclamen un pla social i de viabilitat. Una alternativa plantejada és dotar-la d'altres productes, a més de continuar explotant els actuals, com el model Saab 9.3.

Com no podia ser l'altra manera, la reunió ha coïncidit amb una nova protesta dels treballadors. Aquests s'han aplegat davant de l'edifici on es feia la reunió, així com a les portes de la fàbrica. De fet, els treballadors han decidit que faran concentracions i manifestacions sempre que hi hagi reunions de negociació de l'ERO. S'aplegaran davant del local on se celebre la reunió i a les portes de la fàbrica. A més, al dia següent es convocarà una assemblea per informar els treballadors de com avança la negociació.

La pròxima reunió per continuar negociant l'ERO està prevista pel pròxim dilluns 9 de novembre. La pròxima gran naifestació, en canvi, serà l'11 de novembre a Barcelona. La concentració tindrà lloc davant del parlament i a la plaça Sant Jaume.

Font: ACN
Fotografia: J. Revillas