12 de nov. 2009

Manifestació dels treballadors de Lear a Barcelona

Unes 500 persones es van manifestar dimecres a Barcelona contra el tancament de Lear a Roquetes. Entre les 10 i les 12 els manifestants es van aplegar a davant del Parlament, seguida d'una marxa fins la plaça Sant Jaume..

El comitè de treballadors es va reunir amb la Consellera de Treball, Mar Serna, a més d'altres dels diputats del territori. Aquesta els ha expressat el suport del Govern als treballadors, i ha declarat que farà les gestions que calguin per aconseguir la millor solució.

En acabar, alguns membres del Govern així com alguns altres diputats s'han acostat als treballadors per intercanviar punts de vista. Tots els diputats socialistes i d'Esquerra Republicana de les Terres de l'Ebre van baixar a parlar amb els manifestants, i a donar-los el seu suport.

Hem parlat amb Dolors López, diputada socialista de Tortosa. Ens ha assegurat que "el govern està treballant en el futur de les Terres de l'Ebre, però no oblidem que la propitat del Departament de Treball ara mateix és garantir les millors condicions per als treballadors que puguen quedar-se sense feina".

Sobre les crítques que diuen que el govern no està mostrant el mateix interès pel tancament de la planta de Lear Roquetes que el que ha mostrat en altres conflictes laborals, López ha declarat que des del 2004 el Govern ha estat en contacte amb la direcció de Lear, pel posar-los a disposició ajudes i programes per tirar endavant la planta de Roquetes. "L'empresa, que ha optat pels ajuts per a la planta de Valls, mai no s'ha presentat per a la planta de Roquetes". Tot plegat demostra el poc interès que ha tingut l'empresa des de fa any en mantindre la planta de Roquetes.

Alguns altres polítics que s'han apropat a la manifestació han sigut el conseller de Política Territorial Joaquim Nadal, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i Joan Herrera, diputat d'ICV (vídeo).

Els manifestants van corejar reivindicacions de rebuig a l'ERE, i van demanar al Govern una actuació més ferma en aquest cas i per a les Terres de l'Ebre en general. Isabel, una de les manifestants, ens ha explicat que s'han mobilitzat pel tancament de la Lear, "però també per a que en un futur pròxim s'aposte més per les Terres de l'Ebre i per la seua gent".

Font: Teveon
Fotografies: Busqué Serrano


1 comentarios:

Anònim ha dit...

Així que és la mateixa empresa qui no vol mantenir-se a Roquetes... Doncs així poc viatget a BCN servirà.