16 de nov. 2009

Turtuxa, a l'extrem d'al-Àndalus

Avui dilluns 16 l'Ajuntament ha presentat l’exposició temporal “Turtuxa, a l’extrem d’al-Àndalus”. Es tracta d’una mostra d’una seixantena d’objectes de l’època. L’objectiu d’aquesta exposició és donar a conèixer als ciutadans el període andalusí de l’antiga Turtuxa.

L’exposició comptarà amb quatre parts. La primera tractarà del paper de Turtuxa a l’Al-Àndalus. La segona part explicarà quins coneixements es tenen actualment de la ciutat àrab, destacant els jaciments arqueològics urbans. En la tercera part es mostrarà el material arqueològic. Una de les peces més emblemàtiques és una làpida d’un governador tortosí, que fins fa poc havia estat incrustada a una paret del Parador. En l’última part, es parla de la inquietud cultural dels savis de l’època, i de les marxes i peregrinacions que es feien en recerca de la saviesa

La mostra ha estat comissariada per Albert Curto i Cinta Montañés, dos especialistes en l’estudi del període andalusí. Durant la presentació de l’exposició Curto ha assenyalat que poques ciutats catalanes tenen testimoni material de l’època d’al-àndalus i que l’exposició busca reivindicar aquest passat.

L’exposició s’inaugurarà el proper 26 de novembre, a les vuit de la tarda, a la Sala Antoni Garcia de l’Antic Escorxador, i es podrà visitar fins el 31 de gener del 2010. Així que ja ho sabeu, tot cap a l'escorxador!

Font: pròpia/Teveon
Fotografia: Tortosa Turisme

2 comentarios:

Jesús M. Tibau ha dit...

es fa una bona programació d'exposicions en aquesta sala, que no és suficientment aprofitada per la ciutadania

Anònim ha dit...

Haurem d'anar a veure-ho =D