23 de nov. 2009

Empresaris tortosins pioners en seguretat vial

Avui l'Ajuntament de Tortosa ha inaugurat un nou sistema de detecció automàtica de vianants, altrament dit (SDAV). El sistema detecta automàticament els vianants que volen creuar un pas de zebra, i encèn unes balises enmig de la calçada. Així, s'augmenta la visibilitat dels passos de zebra, s'avisa als conductors de la presència de vianants, i tot plegat augmenta la seguretat viària.

El sistema és novedós en tot l'Estat espanyol, ja que no existia cap sistema que detectés de forma automàtica els vianants. Sembla mentida, però sí, és un producte innovador, nascut a les notres terres.

El sistema ha estat ideat, dissenyat i produït íntegrament per una empresa tortosina. De fet, segons un dels tres creadors, si el producte té èxit, es produirà tot aquí a Tortosa. Una bona notícia tenint en compte els llocs de treball que això suposa. Per això, aquesta prova pilot servirà de mostra i aparador del producte, per a la seua comercialització per tota Espanya.

Una gran iniciativa privada, que aporta seguretat a la ciutat, innovació i segurament llocs de treball. I tot a Tortosa. Ara, esperem que tire endavant com cal.

El primer d'aquests sistemes s'ha instal·lat a la cruïlla de l'avinguda Generalitat amb el carrer Vergés Paulí. S'ha instal·lat de forma experimental, però es preveu la seua instal·lació en més punts de la ciutat.

Font: Pròpia
Fotografies: Pròpies

4 comentarios:

ximo ha dit...

Gran idea, si senyor. Nomes un petit detall: els encantats que s'aturen a la vorera, tot just on els detectors capten la presencia, sense intenció de creuar.
Molts cops m'he quedat en cara de tonto al parar per a que passi algú i et fa gestos de que no vol passar.

Jesús M. Tibau ha dit...

caram, bona notícia, demà m'hi fixaré

Anònim ha dit...

Sincerament, no em fa el pes, però ja m'hi passaré i m¡'hi fixaré.

Alba ha dit...

El millor de tot, que es tracta d'una innovació sorgida d'aquestes terres. Esperem que si la cosa té molt èxit, l'empresa cumpleixi la seua paraula i es tota la producció es dugui a terme a Tortosa o Terres de l'Ebre en general.