4 de nov. 2009

TV analògica: comença el compte enrera

Tot i que l'apagada analògica definitiva serà a l'abril 2010, a la província de Tarragona ens apagaran abans. Sí, senyors i senyores, ens queden a penes 2 mesos de televisió analògica!

El Ministeri d'Indústria ho ha confirmat el dia 3 d'octubre: l'apagada analògica es farà entre finals de desembre i principis de gener. Les comarques tarragonines formem part de la segona fase del Pla Nacional de Transició a la TDT. Aquí, el 86% de les llars ja veuen TDT (contra 84,3% de mitjana a la resta d'Espanya). Per tant, es considera que estem preparats per a fer el gran pas.

La primera fase va començar amb poblacions com Saragossa, les Palmes de Gran Canària, Conca, Terol, Palència i Segòvia. La demarcació de Tarragona s'engloba en la segona fase. Per facilitar el pas, es farà una campanya informativa per als ciutadans. També es farà una campanya especial per a aquells que es considera que poden quedar excolosos del procés: gent gran, discapacitats auditius i visuals, etc.

L'apagada serà gradual, al llarg d'una setmana. Començarà pel centre emissor de la Mussara i posteriorment, el de Tortosa. A part dels centres emissors existents, se n'han instal·lat una vintena de nous.

Font: ACN